Stačí cesnak, olej a soľ a máte skvelú cesnakovú pastu
Stiahnite si elektronickú príručku zdarma.
Vyhľadávanie
Aktuálne informácie
Cesnak je zdravý a ak ho dobre zakonzervujete, budete mať z neho osoh niekoľko mesiacov. Pre niekoho je zber cesnakových výhonkov dávnou minulosťou, ale v niektorých oblastiach by ste to ešte mohli stihnúť. Zberateľka domácich receptov Miriam Štolfová:
Zelené výhonky z cesnaku sa zbierajú v máji a júni. Ale na Liptove napríklad aj v júli. My z nich pripravujeme skvelú domácu pastu, ktorú používame do omáčok, k mäsu alebo len tak, na hrianky.
Jej príprava je rýchla a veľmi jednoduchá, čiže niečo pre nás! Jej využitie je univerzálne od prípravy grilovanej zeleniny až po doplnok k pečivu.
Potrebujeme: 500 g cesnakových výhonkov, 1,5 lyžice soli, 1,5 lyžice rastlinného ideálne olivového oleja.
Z výhonkov ošúpeme vrchnú tvrdú a suchú vrstvu, umyjeme ich a necháme uschnúť. Potom vložíme do mixéra spolu so soľou, olejom a rozmixujeme na jemnú pastu.
Pastu preložíme do uzatvárateľných sterilizovaných nádob, skladujeme v chladničke. Používame do omáčok, k mäsu, do cestovín alebo iných receptov.
Využitie tejto pasty je skutočne takmer univerzálne. Tiež ju môžete zmiešať s maslom a použiť ako chutnú nátierku. Je to len na vás!
Zajtra budeme drhnúť interiér auta.
Počuli ste v Rádiu Slovensko v relácii Zručne stručne s Barbarou Štubňovou a Miriam dňa 25.7.2016. V audio podobe si vypočujete tu >>>